Povjerenstvo za Odlučivanje o Sukobu Interesa Pokrenulo Postupak Protiv Andreja Plenkovića

Izvor: HINA

ZAGREB, 23. studenoga 2018. (Hina) – Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u petak je pokrenulo postupak protiv premijera Andreja Plenkovića jer javnost i nadležna tijela prilikom imenovanja Igora Pokaza za veleposlanika u Velikoj Britaniji nije obavijestio da se radi o njegovu vjenčanom kumu.

U druga dva slučaja zapošljavanja sestrične i ujaka predlaže se nepokretanje postupka!

Povjerenstvo je također pokrenulo postupak protiv ministra Tomislava Ćorića zbog zapošljavanja ujaka premijera Plenkovića Marka Raosa u Parku prirode Biokovo.

Protiv Plenkovića su podnesene prijave u tri slučaja – zapošljavanju Plenkovićeve sestrične Nere Miličić u uredu Hrvatske turističke zajednice u Njemačkoj, ujaka u PP Biokovu i kuma kao veleposlanika u Velikoj Britaniji.

‘Trebao je upoznati javnost sa situacijom’

Treća točka o Plenkoviću koja je bila na dnevnom redu povjerenstva jest imenovanje Igora Pokaza, kuma premijera Plenkovića na mjesto veleposlanika RH u Ujedinjenom Kraljevstvu. U tom se slučaju predlaže pokretanje postupka protiv premijera, a ta je odluka usvojena.

“S obzirom na to da je premijer u situaciji da mora imenovati osobu s kojom je povezan, postavlja se pitanje kako je i dužnosnik trebao ispravno postupati u takvoj situaciji. Dužnosnik je trebao upoznati javnost s ovom situacijom i objasniti zašto mora sudjelovati u imenovanju njemu bliske osobe. Predlažemo pokretanje postupka”, rekao je Davorin Ivanjek iz Povjerenstva, prilikom predlaganja pokretanja postupka.

You may also like...

1 Response

  1. Motritelj s čuke says:

    To tijelo je osnovala udba, i nije jedino u HR… Neka mu sapunaju dasku… Iz slučaja sanader vjerodostojni nije ništa naučio.Šteta?!?
    Motritelj s čuke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *